Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska irtása a szakma legösszetettebb és legmunkaigényesebb területe. Az ágyban és környékén megbúvó poloska (a közhiedelemmel ellentétben) csak „behurcolással” kerülhet be az életterünkbe.

Azaz, amennyiben a rovar megjelent a lakásunkban, az irtás ütemezése előtt be kell tudnunk határolni azt az utat, ahol az bejuthatott. Amennyiben ezt a vélt kockázati tényezőt a jövőben nem tudjuk kiiktatni, be kell látnunk, az irtás nem nyújt majd megfelelő védelmet a további fertőzöttség ellen! Ezek az utak lehetnek: új vagy kétes eredetű bútor beszerzése, használt ruhanemű átvétele, idegen személy hosszabb tartózkodása a lakásunkban.

Az irtást a rovar élettani sajátosságait figyelembe véve a populáció irtószer elleni ellenálló képességének kiküszöbölése érdekében a következőképpen végzem. Az emelt dózisú, több lépcsőben ható, alapos permetezést egy (direkt kis teljesítményű 1kw) ULV gépes kezeléssel zárom. Több lépcsőben hat, mert érintő-, ideg- és légzésméregként is hatást fejthet ki a rovarra. Erre azért van szükség, mert ha csak egy példány is túlél az ingatlanban, az újbóli megtelepedésének veszélye továbbra is megmarad. ULV eljárás: az irtószert 20-50 micron méretűre porlasztva, a formulációt átmeneti lebegésre kényszerítve jut el a szer a permetezéssel el nem ért területekre, és ott fejti ki hatását. Ez az eljárás nálam a irtási csomag részét képezi, nem kerül külön felszámolásra. A szer az irtási „elégséges” dózisban sem emberre, sem meleg vérű állatokra nincs hatással. Ám a munka összetettségére való tekintettel emelt dózissal dolgozom, melyre a szer lehetőséget nyújt, ám légzésvédő használatát írja elő. Ezért a csomag megrendelőjének tudomásul kell vennie, hogy a poloska irtása közben a lakást az irtás időtartamára és a végétől számított kettő órahosszára el kell hagynia. Külön kérésre egy általam biztosított légzésvédő eszköz használatával (max. 1fő) az irtás megtekinthető.